LE GRAND FINAL BARBECUE 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pozdravljeni vsi ljubitelji bbq-ja v Sloveniji,

z veseljem sporočamo, da v pravem povezovalnem bbq duhu Slovensko BBQ društvo – SBBQS in najboljša slovenska tekmovalna ekipa ŠPENA BBQ vabita na združen kulinarično izobraževalni dogodek 8.12.2018 na Jeprci. Vsi, ki ste se že prijavili na katero od obeh ločenih delavnic ste tako že del tega dogodka, k sodelovanju pa vabimo še vse, ki ste morda oklevali – ne bo vam žal!

Dva ločena dogodka smo organsko povezali v enega, ker vam bomo tako lahko pokazali kar največ, kar znamo in se ob tem še zelo dobro imeli. Dogodek je namenjen spoznavanju tekmovalnih tehnik priprave mesa v smokerjih in predstavitivi bogatih izkušenj ekipe Špena BBQ iz nedavnega tekmovanja Jack Daniels Invitational BBQ v Lyncburgu, Tennesse. Ob tem seveda velja posebej opozoriti, da boste deležni tako strokovnega znanja in napotkov gled sestavin in opreme (Špena offset smoker, Yoder peletni smoker in ProQ bullet smoker), kot tudi vrhunske degustacije vsega, kar se bo pripravljalo. Prikazala se bo kompletna tekmovalna BBQ ponudba – piščanec, rebra, svinjina iz smokerja in brisket, ter posebne dodatne kategorije s katerimi je ekipa ŠPENA BBQ navdušila v ZDA.

SBBQS pitmastri bodo prikazali obdelavo in pripravo mesa v tehniki HOT&FAST, ki se vedno bolj uveljavlja v svetu tekmovalnega BBQ-ja, prav pa pride tudi doma, kadar se zgodi, da časa primanjkuje. Seznanili se boste lahko z načino peke, pri kateri so uporabljene višje temperature in predvsem drugačne konfiguracije uporabe smokerjev. Naučili se bomo kako izbrati dober kos mesa in ga velikokrat tudi visoki ceni primerno pripraviti, da vam bo v ponos.

Ekipa ŠPENA BBQ bo predstavila celoten nabor 7. tekmovalnih kategorij s katerimi so nastopili na Jack Daniels Invitational BBQ tekmovanju. Predstavili bodo posebne sestavine in postopke, ki so jih uporabili na tekmovanju in  dodali še katero od skrivnosti, ki jih dobiš samo tako, da se udeležiš tekmovanja na tej ravni. Ne skrbite, še vedno boste skoraj vse lahko potem poustvarili tudi sami doma. Samo prisluhnite navodilom izkušenih mojstrov.

Na koncu bi radi kot gostitelji izkoristili to priložnost in Vas vse, ki vam je BBQ pri srcu in se čutitie in vidite v sveliki slovenski BBQ družini, zvečer povabili na neuradno druženje ob koncu leta 2018, ki je bilo v mnogih pogledih prelomno za slovenski BBQ community. V tem duhu bi se vam ob tej priložnosti zahvalili in postavili še dober temelj za naprej.

Vaši gostitelji SBBQS in ŠPENA BBQ

Cena delavnice z vključenimi sestavinami in pogostitvijo: 100 EUR

(pijača na dogodku po ceniku)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.